Mode

Historien om Gant och deras skjortor

Gant har sedan starten 1949 gått från en liten tillverkare av skjortor och fritidskläder till att bli ett av världens största och mest kända märken. Men hur kommer det sig egentligen att det blev så?

Gant startades av den ukrainska invandraren Bernard Grant 1949. Efter några år i New York så flyttade Gant till New Haven, Connecticut på den amerikanska östkusten. Connecticut är en av staterna som gör upp området New England, som har fått sitt namn eftersom det var här som de första pilgrimerna från England landsatte. Området har sedan tidigt 1900-tal var synonymt för vackra fyrtorn, konstnärlighet, och exklusivitet och detta är fortfarande sant än idag. De stora och vackra konstnärsvillorna avlöser varandra längs hela nordöstra kusten i USA, och det var också här om Gant föddes.

Bernard Gant var nämligen skräddare. Efter några framgångsrika år i New York så var han på jakt efter att bo närmare naturen och långt bort från stadens stress och hets. Han öppnade upp sin första butik 1949 och fokuserade till en början på att tillverka skjortor. Idag så har Gant ett litet märke på bröstet på alla deras kläder, men i starten så sydde Bernard in ett litet G ovanför varje skjortknapp, någonting som snabb kom att förknippas med kvalitet hos aristokratin i New Haven. Gant skjortor blev snabbt väldigt populärt och verksamheten expanderande och är säljs idag över hela världen.

Gant idag

Trots att företaget idag är globalt och oerhört populärt så har deras nutida designers gjort allt i sin makt för att behålla mycket av den avslappnade och exklusiva känslan som deras kläder alltid har frambringat hos folk. Deras skjortor är fortfarande deras överlägset populäraste produkt där det går att hitta en rad olika alternativ. Idag så är deras populäraste skjortor de som är menade att bäras med ett par chinos eller jeans istället för en kostym. Gant skjortor är perfekta för semestern eller för en fika i solen på sommaren.

För den som inte är intresserad av Gant skjortor så bjuder märket också en rad andra alternativ att välja bland. Deras T-Shirts har blivit populära på grund av dess ypperliga passform och kvalitet, men det finns plagg av alla dess slagg att välja och vraka bland.

Okay Rune

The author Okay Rune